Se, göra, upptäcka

Bagno Reggio
Bagno Reggio

cykel & vandring

För den som vill ha en aktiv semester finns det i området fantastiska cykelvägar att utforska, både på landsväg och cykelleder i terrängen. Cyklar av alla dess sorter finns att hyra hos Ricardo i byn (talar engelska). Vill man inte cykla ensam kan man följa med på en guidad tur, ett bra sätt att upptäcka omgivningarna. Besök hans hemsida www.maremmainbici.it för mer information.
Vill man ta sig fram långsammare kan man vandra någon av de ca 150km markerade leder som finns i området, dessa går över berg och dalar, genom olivlundar och vinodlingar och erbjuder fina naturupplevelser.


 

mat & vin

Om det är något man förknippar Italien och Toscana med så är det ju mat och vin. Tillgången på fantastiska råvaror återspeglar italienarna med stolthet på tallriken. För den vinintresserade är Maremma ett mycket spännande område, här finns massor med  vingårdar, både stora och små. Inom utflyktsavstånd hittar man flera kända vinområden, Bolgheri, Chianti, Montepulciano, Morellini di Scansano och på senare tid har Montecucco området börjat producera riktigt fina viner. Men man behöver inte gå över ån efter vin, bara några kilometer från huset finns flera mycket bra vinproducenter bl.a Ampeleia och Valdonica och nedanför berget finns många vingårdar som gärna tar emot er för en vinprovning.

sol & bad

Den toscanska rivieran erbjuder massor av fina bad och de flesta har blå flagg vilket betyder att dom uppfyller kraven på högsta vattenkvalitén. På många av stränderna har man möjlighet att hyra solstolar, vinsurfingbrädor, båtar, kitesurfing m.m
Från Castiglione della Pescaia går det turbåtar ut till öarna. Heldagsturer inkluderat lunch, rekommenderas!
De här stränderna är inte så turist täta så det är sällan några problem att hitta en plats. Både i Castiglione och Follonica är det fina strandpromenader att flanera på, kanske avnjuta en riktig glass, eller bara spana in folklivet.


 

utflykter

Sevärdheter finns det i oerhörda mängder, frågan är bara vad man är intresserad av. Det finns många gamla städer och byar att strosa omkring i; Siena, Volterra, San Gimingiano, Firenze, Pisa, Montalcino, Pienza, listan kan göras lång........
Eftersom hela området är präglat av Etruskerna finns här många platser för dig som är intresserad av arkeologi; Vetulonia, Populonia, Val di Cornia, Roselle, Vulci. Området runt Pitigliano är mycket sevärt, här finns många lämningar från etruskerna och många små fina byar att upptäcka. I detta område ligger också de heta källorna i Saturnia, ett populärt badställe som är gratis.
Kolla in maremma-tuscany.com här finns massor med bra information om Maremma.