om huset

Denna hustypen kallas i Italien för Terratetto. Huset är ett par hundra år gammalt och har troligen tidigare härbärgerat en familj på varje våning och i källaren var det förr ett stall för åsnorna. Under 2013-2014 har huset genomgått en totalrenovering med ambitionen att det skall vara ett modernt hus men där den typiska stilen från området ändå är bevarad. Det var först nu som det blev centralvärme installerat, tidigare var det bara vedkaminer som höll huset varmt. Nu är det golvvärme i hela huset och solpaneler på taket som ser till att det blir varmt vatten både till golven och i kranarna. 


 

Övervåning

loading...

På övervåningen finns två sovrum; ett med dubbelsäng och ett med två enkelsängar ( går att sätta ihop till dubbelsäng om man vill).
Det finns ett badrum med dusch och utgång till två balkonger där den ena vetter mot gatan och den andra är ut mot dalen med milsvid utsikt ända bort till Elba.

Entréplan

loading...

På entrévåningen finns kök och vardagsrum. Köket håller hög standard och där finns allt man behöver för att själv laga till en fantastisk måltid. I vardagsrummet finns en bäddsoffa av god standard.

Bottenvåning

loading...

På bottenvåningen finns en matsal med plats för åtta runt bordet. Här finns ytterligare ett badrum med dusch och tvättmaskin. Från denna våning har man två utgångar till den 40m2 stora uteplatsen med kvällssol. Det finns utemöbler och grill att tillgå.